Det finns en uppsjö av användbara resurser på nätet för webbdesigners och webbutvecklare. Nedan finner du ett axplock av dessa. Denna topplista har sammanställts av Sebastian Liljegren på webb- och contentbyrån Contentsmedjan.

1. SitePoint
SitePoint är en australiensisk sajt som publicerar artiklar, e-böcker och kurser för webbutvecklare. SitePoint, som är sprungen ur ett forum för webmasters, grundades redan 1999 och är idag en riktigt bra källa för artiklar relaterade till webbutveckling.

2. Digital Ocean
DigitalOcean tillhandahåller sedan drygt fem år tillbaka virtuella servrar som kan driva webbplatser och webbapplikationer. I sektionen ‘Tutorials’ hittar du ett stort antal hjälpsamma guider som hjälper dig att installera och konfigurera din virtuella server efter din behov.

3. WooRank
WooRank erbjuder tjänster som underlättar arbetet med att sökmotoroptimera dina sajter. I sin blogg bjuder de på en hel del matnyttiga artiklar på ämnet SEO.

4. Google Developers
Google är den största elefanten av de alla bland de ledande auktoriteterna på webben. Sedan företaget startades 1998 har det växt till att bland annat innefatta den överlägset mest använda sökmotorn. Google har också sina händer i många andra kakburkar, bland annat det ledande mobila operativsystemet – Android. På Google Developers webbplats presenterar sökmotorjätten all information du kan tänkas behöva för att lyckas på nätet.

5. Mozilla Developer Network
Mozilla Foundation är ensam aktieägare i Mozilla Corporation, det företag som ligger bakom webbläsaren Firefox och andra verktyg med öppen källkod. På Mozillas webbplats för utvecklare hittar du massor av resurser, oavsett om du är nybörjare inom webbutveckling eller mer erfaren.

6. W3Schools
W3Schools är en sajt där du kan lära dig bland annat HTML, CSS, JavaScript och PHP. Sajten drivs av det norska konsultföretaget Refsnes Data och har sedan lanseringen 1998 utgjort en värdefull resurs för många webbutvecklare världen över.

7. CSS-Tricks
CSS-Tricks är en webbplats som numera inte bara handlar om CSS utan innehåller artiklar, videoklipp och kodsnuttar kopplade till allar former av webbutveckling. Grundaren Chris Coyier är ett välkänt namn inom webbutvecklingsvärlden. Han är bland annat en av de två värdarna för podcasten ShopTalk, en podd som avhandlar webbdesign och webbutveckling.

8. Smashing Magazine
Smashing Magazine grundades år 2006 och är en del av det tyska bolaget Smashing Media. På sajten, som har över 5 miljoner månatliga sidvisningar, hittar du såväl artiklar som e-böcker på ämnet webbdesign och webbutveckling.

9. Stack Overflow
Stack Overflow är ett massivt forum där webbdesigners och webbutvecklare kan hjälpa varandra att lösa de problem som kan uppstå i arbetet. Här kan du söka fram svar på frågor som användare tidigare har ställt och möjligheterna att det problem som du upplever redan har avhandlats är goda. Om du inte hittar svar på ditt problem, kan du ställa en fråga i forumet och förhoppningsvis få användbara svar på väldigt kort tid.

10. GitHub
GitHub är en tjänst för lagring och versionshantering av kod. Tjänsten tillhandahåller en form av webbhotell för öppen källkod men möjligheten till privat lagring och versionshantering av kod finns också för den som önskar det. GitHub startades 2008 och utgör en bra plattform för dig att visa upp dina kodningskunskaper för rekryterare och andra intresserade. Du kan också kika på andra människors kod för att finna inspiration.

Du hittar fler relaterade sajter i kategorin Data / IT fler topplistor hittar du på Besttop12.com