Koh Samui (Samui Island) är en kosmopolitisk smältdegel, lockar budgetresenärer som vistas i en månad eller två i enkla strand nära Bungalows, till de rikaste semesterfirarna för helg på ett lyxhotell eller en villa på en många av de vita sandstränderna i Koh Samui. Från stressen och jäktet i Chaweng Beach till den livliga men ändå avslappnade atmosfären i Lamai Beach till den tidlösa känslan i Bophut’s Fishermans Village till den tropiska stranden paradiset Maenam, Koh Samui är unik bland Thailands öar med en sådan bredd på besökare.

Koh Samuis repertoar av saker att göra och se är varierad och intressant: ön har en hel del fantastiska natur- och ”konstgjorda” attraktioner. Från mumifierade munkar till den berömda mormor och morfar Rocks (Hin ta & Hin Yai) till attraktiva vattenfall och mer. Det finns inget att stoppa dig att ha en kul på Ko Samui.

För dem som är intresserade av religiösa bilder och arkitektur den stora Buddha kommer att imponera-särskilt vid solnedgången. Naturälskare kan besöka ”Ang Thong Marine National Park” på en dagstur för att njuta av en genuin ”komma bort från allt”-känslan som bara en tropisk ö kan ge.

Utflyktsmål

Ang Thong National Marine Park

En orörd skärgård av 42 öar i Gulf of Thailand med tornar kalksten berg, tjocka djungel, vita sand stränder, vattenfall och gömda vikar och sjöar att utforska. Inom räckhåll för Koh Samui finns också Ang Thong Park ett skyddat område av land och hav och hem till en rik variation av exotiska djur och havsdjur.

Fishermans Village Samui

En historisk del av Bophut, med rustika byggnader, bostäder, butiker, trendiga restauranger och ett litet urval av hotell som kantar den smala Beach Road. Varje fredag, blir hela området värd för Fishermans Village Walking Street marknaden, som lockar stort antal shoppare.Koh Samui Hotell

Centra by Centara Coconut Beach Resort Samui

Centra Coconut Beach Resort Samui har ett lugnt läge på Thong Tanote Beach och erbjuder en pool vid stranden och en utomhuspool som sträcker sig över anläggningens längd. Här finns en poolbar och en restaurang vid stranden. Hos World Nomad hittar fler populära Thailändska öar.

Resortet ligger längs Samuis fridfulla sydkust, 30 minuters bil resa från färje kajen Nathon och Lamai Beach. Ortens läge ger dig enkel till gång till närliggande öar som Koh Tan och Koh Mutsum.

InterContinental Samui Baan Taling Ngam Resort

Denna strandnära semesteranläggning ligger precis vid stranden på den fridfulla västkusten i Taling Ngam. Det lyxiga InterContinental Samui Baan Taling Ngam Resort ligger på 16 tunnland kokos-odlingar och når från klipporna till västra Koh Samuis vita sand stränder. Här finns 7 stora pooler, ett thailändskt Spa på klipporna och självklart gratis Wi-Fi.

Hotellet ligger en 45 minuters bilresa från Samuis flygplats, 3,1 km från Lamai Beach, 10,3 km från Bophut Beach och 24 km från Chaweng Beach.

Väder Koh Samui

Bästa tiden att besöka Koh Samui om du gillar sol, värme och strandliv är i slutet av december till april, lite regn, och massor av sol. Från maj till september finns det fortfarande gott om sol men det kommer vanligtvis korta regnskurar på eftermiddagen eller natten. Oktober och november är de regnigaste månaderna, då ska man inte komma till Koh Samui för strandvädret.