Du har möjlighet att göra både privatlån och snabblån (också kallat sms-lån) även om du har en, eller flera, betalningsanmärkningar. Vissa aktörer erbjuder både privatlån och bolån. Det som skiljer dessa lån från lån utan betalningsanmärkningar är dels att du har färre långivare att välja mellan och dels att villkoren blir mindre förmånliga, exempelvis genom höga räntor eller andra avgifter. Dom här lånen kallas ofta ”lån utan UC”. Trots att du, formellt och juridiskt, har möjlighet att göra lån är du aldrig garanterad att få lånet beviljat och långivaren gör alltid en bedömning genom att göra en komplett kreditkontroll.

Snabblån med betalningsanmärkning

Om du är i ett stort behov av att låna pengar snabbt finns det möjlighet att göra snabblån. Om du tänkt göra det är det mycket viktigt att du har gjort en rättvisande budget och en återbetalningsplan för att vara säker på att kostnaderna för snabblånet kommer rymmas i din ekonomi. Snabblån har ofta en kort lånetid (omkring en månad) och flertalet långivare tar ut avgifter som kan uppgå till 700-800% och i vissa fall ännu högre. Ibland kan snabblångivare utge sig för att vara räntefria eller ha mycket låg ränta, men detta förhindrar inte att avgifter tas ut för lånet. Var säker på att du kommer kunna betala alla kostnader innan du gör ett lån.

Här kan du låna med betalningsanmärkning

Om du vill ta snabblån med betalningsanmärkningar kan du ansöka om det hos:
Credigo – Lån från 500 kr upp till 20000 kr, Ingen UC (på lån under 10 000 kr).
Reducero – Låna trots betalningsanmärkningar, max 5st och högsta lånebelopp 50 000 kr.
Goodcash – Låna från 5 000 till 30 000 kronor trots betalningsanmärkningar med en återbetalningstid på mellan 1 och 5 år.
Cash2you – trygga lån utan säkerhet på upp till 25 000 kronor.
CashBuddy – erbjuder alltid trygga lån utan säkerhet på upp till 25 000 kronor. Hos Cash Buddy är det möjligt att låna trots betalningsanmärkning
Ferratum Bank – mikrolån och relaterade produkter till låntagare.
Frogtail – Privatlån på 1 000 – 25 000 kr
Monetti – Ansök om lån på 1 000 till 20 000 kronor. SMS lån på 5 000 till 20 000 kronor kan du även återbetala med två till tolv delbetalningar.
Onea – låna mellan 500 till 25.000 Kr i 1 till 24 månader.
Viaconto – Mikrokrediter på 10 000 kr med återbetalningstid upp till 90 dagar.

Om du studerar har du rätt att få CSN även med betalningsanmärkningar – så länge inte skulden gäller tidigare CSN-lån.

Att tänka på innan du gör en låneansökan

Innan du ansöker om att göra ett lån bör du fundera på hur viktigt det är att du gör lånet, måste du låna just nu eller kan det vänta? Finns det något annat sätt än genom lån du kan få tag i pengarna du behöver? Kan du spara pengar istället? Har du gjort upp en betalningsplan och kommer du ha pengar för att återbetala lånet (inklusive räntor och eventuella avgifter)?

Att du har fått en eller flera betalningsanmärkningar kan vara ett tecken på att din ekonomi på något sätt misskötts i avseende betalningsskyldigheter och enligt ett låneavtal eller liknande (av dig eller någon annan i ditt namn; med mening eller av misstag). Tidigare betalningsanmärkningar behöver dock inte säga någonting om din nuvarande ekonomiska situation. Om du fortfarande har skulder bör du vara försiktig med att dra på dig ytterligare skulder och se över dina möjligheter att ordna upp din ekonomi på andra sätt.

Det är inte per automatik en dålig sak att låna pengar – så länge du känner till riskerna samt har tänkt igenom saken noggrant.

Privat- och bolån med betalningsanmärkning

När du ansöker om att göra ett privatlån görs en bedömning av din nuvarande och även din framtida ekonomi, det är detta som ligger till grund för långivarens beslut. Att långivaren har en mer generös policy gällande lån med betalningsanmärkningar gör dig inte garanterad att få ett privatlån. Aktörerna för privatlån är ofta mer restriktiva än exempelvis aktörer för snabblån, detta på grund av att privatlån ligger på ett högre belopp än snabblån. Vissa av nedanstående aktörer erbjuder även bolån.

Om du vill ta privatlån med betalningsanmärkningar kan du ansöka om det hos:
Reducero
Freedom Finance
Lendo
Zmarta – Zmarta låter flera olika långivare tävla om att ge dig det bästa alternativet